CapcirCerdanya - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

CapcirCerdanya

Páginas ocultas
 
La Mancomunitat BTT pedala pel Capcir i la Cerdanya
10 i 11 de juny 2017

 
 
Són les 9h del dissabte. Som a la plaça de Formiguera, vila principal del Capcir. Fa molt bo. Per carrers antics i camí assolim la serra que domina el poble. La seguim una bona estona per carena enmig de pineda i clarianes que ens deixen veure bells panorames. Arribats a l’estació d’esquí de Formiguera agafem un caminot que en baixada ens deixa al fons de la Vall de la Galba . Al refugi de la Jaceta encalcem un camí de solana i enmig de praderia curulla de flors esmorzem i seguim tota la vall que ens deixa finalment al Pont de Molines i Llac de Puigvalador. Un preciós corriol el voreja i ens mena al poblet de Real. Som a la baldana de la Serra de Madres, que no deixarem durant molta estona. Pugem enmig de pi negre fins el Coll de Sansa. Ens arribem al bucòlic raconet dels Estanyols, on també hi ha un refugi. Posteriorment baixem fins al fons de l’ampla conca del Capcir on seguint un gran bosc arribem al Llac de Matamala. Mengem l’entrepà que duem. L’entorn és molt bonic: prat verd  i muntanyes amb congestes de neu. Ens dirigim a Els Angles i assolim la serra que domina el poble. Per pista ens dirigim al Llac de Vallserra, on fem un cafè en un bar de pescaires. Una mica més de pujada pedregosa amb amples vistes i finalment una bona pista ens condueix altra vegada a Formiguera. Han estat seixanta quilòmetres i mil tres-cents metres de pujada enmig d’un entorn preciós d’alta muntanya.
 
 
Després d’una tarda-nit d’esbarjo a Puigcerdà, gaudint del seu encantador estany, dels seus carrers, de la seva gastronomia i, com no, del seu ambient de nit,  ens retrobem tots de bon matí al bonic poble de Martinet, per tal de començar una bonica excursió fins als Estanys de la Pera.  L’ambient és fresc, alguns dels companys d’ahir ja no hi són, però n’han aparegut d’altres, que fan que el nombre total es mantingui; és una característica més de la Manco, cadascú s’adapta de la manera que li és més còmoda i a les pedalades que més li van.
 
Sortim de Martinet per una pista en mal estat, que ens puja ràpidament fins a Travesseres i continuem pujant fins a Lles, mentre mica a mica, pedalada a pedalada, ens va encisant una meravellosa vista de la Serra del Cadí.  A mesura que anem pujant i el sol es va aixecant, la calor es va fent cada vegada més present, però la combatem amb alguna bota de vi fresc que, inexplicablement apareix, i amb alguna remullada en la fresquíssima aigua que brolla sovint al nostre costat.   Al refugi de Cap de Rec, morada d’en Kilian Jornet en uns anys, fem un bon esmorzar en un ambient molt agradable i, amb les forces reposades, emprenem de nou la pista amunt, entre mig de paisatges espectaculars on el verd i l’aigua és el predominant,  i que ens porta fins als Estanys de la Pera.      Feta la fotografia de rigor, i algun refrigeri en el refugi, iniciem el descens ben merescut després de tot un matí de pujada, i ho fem per una pista que ens portarà a Aransa, on ens espera un suculent dinar a l’Hostal.   Acabat el dinar, el nostre guia, bon coneixedor de la contrada i animat pel bon ambient i les ganes de gaudir, decideix de variar l’itinerari previst i ens aventura per un corriol que d’una manera encisadora i divertida, ens retorna a Lles, des d’on retornarem fins al punt d’inici, a Martinet.
 
 

Mancomunitat de BTT de l’Anoia. Francesc Andreu i Mateu
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal