Juny-2019 - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Juny-2019

Páginas ocultas
La Mancomunitat de BTT altra vegada pel Ripollès (15 i 16 de juny)

Cada any pel temps de les cireres, la Manko organitza una sortida de nivell i llargada alts. Aquest cop tornem al Ripollès. Són dos quarts de nou del matí del dissabte i fa molt bo. Dotze beteters de la Mancomunitat ens trobem a Sant Joan de les Abadeses. Aparquem a l’estació de l’antic trenet. Esmorzem l’entrepà que duem, prenem un cafè i engeguem. Aquesta vegada romandrem dos dies fora. Portem la roba de recanvi i complements al damunt; anem sense cap ajut extern motoritzat. Només encetar l’excursió i ja pugem forts molta estona. Deixem enrera Ogassa, passem davant de la bella església romànica de Sant Martí. Pedalem amunt sempre per pista al llarg de la baldana de Serra Cavallera, foravial nabineres esparses i gavarreres ens acompanyen, el panorama s’eixampla i un permanent intens verd de prats esponerosos ens embolcalla. Arribem al Coll de Jou, entre el pic Taga (2035m) i el Puig Sant Amand. Agafem alè; l’ascensió no ha estat cap broma. Ens corprén l’imposant paisatge. Davant nostre albirem la pregona vall de Ribes-Campdevànol sota el Montgrony. Ara una infinita baixada, tot passant pel poble de Bruguera, ens mena a Ribes de Fresser. Quasi és l’hora de dinar. Anem a l’hostal ja reservat i mengem amb molta gana. Després de dinar fem dos grups: un decideix anar a Núria en bici; l’altre hi anirà en cremallera. Els que hi anem en bici passem per Queralbs i Fontalba. És una llarguíssima pista de terra que supera un molt notable desnivell. En arribar a Fontalba l’itinerari segueix un corriol molt poc  ciclable i quasi sempre amb la bici al costat s’arriba a Núria. El darrer cremallera ha marxat. Donem un cop d’ull a tot plegat, un refresc i tornem pel mateix i feixuc camí car no ens hem atrevit a descendre pel camí directe a Queralbs en contenir un tram costerut de tres-cents metres extremadament complicat que cal desgrimpar amb les bicis al damunt. A la darrera claror del dia arribem a l’hostal de Ribes. Avui hem superat un desnivell acumulat de 2400 m. A l’hostal ens retrobem amb l’altre grup. Sopem. I a descansar.
L’endemà diumenge tornem a tenir gresca de la bona. Des de Ribes enfilem la vall de Pardines al llarg d’una pista inacabable que per la baldana del Puig Cerverís s’enfila fins la Collada Maianells, a 1906 m on el paisatge és ample i majestuós. A migjorn la Serra Cavallera. Al nord el Puig Balandrau i a l’est la gran vall de Setcases. Seguim la pista per la comalada del Balandrau. Ens aturem un moment prop de la Font, al lloc conegut com Clot de Fontlletera i fem remembrança de la nostra companya i sempre recordada amiga Mònica que perdé la vida ací en accident de muntanya el Cap d’Any de 2001. Descendim per la molt pedregosa pista fins la Creu de Fusta, Tragurà i Abella. Seguim pel costat del riu Ter fins Llanars on hi assaborim un senyor dinar. Per camins i corriols seguim el riu Ter  fins Camprodon per arribar finalment a Sant Joan de les Abadeses on tenim el cotxes estacionats. Han estat dos dies intensos de forta muntanya i paisatges formidables.
La propera sortida serà el proper dissabte 13 de juliol a les Terres de l’Ebre. Es faran dos  nivells, baix i mig, amb l’opció de fer caiac per l’Ebre si es desitja. Per a més concreció, reunió a la cafeteria Entrepà i Pa , davant l’escola Garcia-Fossas, a les 20h, el dimarts 9 de juliol.

                                                                                                                    Francesc Andreu i Mateu
                         
 
          


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal