La vall del corb - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

La vall del corb

Páginas ocultas

MATINAL DE CORRIOLS PER LA VALL DEL CORB

Molts eren els que estaven esperant la sortida del Novembre, a la que ja ens té acostumats en aquestes dates la junta de la Manco.  És ben cert que durant l’any es fan sortides de totes classes, de tots nivells i per a tots els gustos, i en aquestes dates acostuma a caure’n una per fer bavejar a tots aquells amants dels corriols, aquest any a la Conca de Barberà.
Un parell de dotzenes de ciclistes ens trobem en el lloc de costum a Igualada, per  a desplaçar-nos en cotxes particulars fins al balneari de Vallfogona de Riucorb.  Allí, coincidim amb una colla de caçadors que també es preparen per fer la seva matinal, i la veritat és que entre tots els vehicles compartint l’espai de l’aparcament, vàrem patir una mica de caos, potser m’atreviria dir que “va ser el més difícil de tot el matí”, però que va servir perquè la temperatura anés enfilant lentament en un matí força fred. Quan vam haver aconseguit deixar els cotxes ben aparcats, les bicicletes a punt i el cafè calent a l’estómac, vam iniciar el que esdevindria una excursió de les més espectaculars.
A pocs metres de Vallfogona, ja ens vàrem endinsar dins del bosc, i de fet, pràcticament ja no en sortiríem fins l’hora de dinar. Els boscos de roures, alzines i pins, van ser la tònica de tot el dia, tret d’algun moment escàs que ens vàrem moure entre conreus.  L’esmorzar, que tots dúiem a sobre, el vàrem fer en un petit solell  tot just passat el bonic poble de Savallà del Comptat, i va servir per recuperar forces compartint alguna bota de vi i sobretot bon humor. Continuàrem amb els corriols trenca-cames fins ben a prop de Santa Coloma de Queralt, tot i que no la vam arribar a veure perquè vam fer un gir i ens vam encarar de nou en direcció Vallfogona, ara amb més baixades que pujades i zigzaguejant de tal manera, que crec que fins hi tot els aparells GPS es van desorientar. Afortunadament, el nostre guia no es va perdre en cap moment i em sembla que l’endevino si dic que tothom li va agrair un recorregut tant feréstec, verd i amb el que avui en diuen “flow”.
Arribats de nou al punt de partida, vam poder gaudir d’un bon dinar en un ambient distès, agradable i alegre, on no van faltar les bromes, les contra-bromes i la cordialitat.
La propera sortida de la Manco serà el proper diumenge 17 de desembre, i es tracte del també tradicional Dinar de Nadal, una sortida de nivell baix, pensada per gaudir en família,  tot fent un tastet d’aquest excursionisme en bicicleta de muntanya que tant ens omple.   Per més informació podeu consultar la nostra web mancomunitatbtt.net.

Toni Camps
Agrupació Esportiva BTT Anoia


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal