Marc-2019 - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Marc-2019

Páginas ocultas
 
                         Ruta dels bandolers: una sortida diferent. 16 de març 2019

 
 
Aquesta vegada l’excursió és aprop, a l’entorn de Copons, i fem dues rutes perquè tothom pugui gaudir, fins a 48 participem de la festa!

 
Grup A: Es dirigeixen cap al Pla de Rubió, enfilant-se per pistes i senders esquivant pedres, troncs i esbarzers que deixen els bikers marcats de braços i cames. Un cop a dalt, baixen per endinsar-se pel bell mig del bosc, per un antic camí on l'herba salvatge no ens deixa veure la traçada, arribem a la Balma dels Bandolers. Allà, ens trobem dos amics fent de bandits carlins Marimon i Casulleres, que mentre esmorzen per agafar força, els hi expliquen que allà s'hi amagaven els bandolers després de lluitar a la banda carlina entre 1833 i 1840.
 
Ens trobarem després, per senders no aptes per tothom, i passem pel Gorg de Nafre per fer temps i gaudir del gran salt d’aigua cau amb força.

 
Grup B. Seguim camins de l’Espelt i arribem a la vall de la Riera de Jorba la qual remuntem fins l’Estany dels Ànecs i més amunt fins al Pla de Rubió. Visitem un amagatall dels bandolers Marimon i Casulleres, bandits d’ací i que actuaven per la contrada. Foren morts pels Mossos d’Esquadra el 1841, al racó conegut com Pla de les Bruixes. Pedalant sempre pel territori entre Jorba i Copons arribem finalment a aquesta vila on ens espera un dinar poc habitual en una antiga era: xai i calçots. Quan hi arribem, el xai ja està quasi rostit a la brasa lenta; coiem els calçots amb bona flama. Ens ho passem tots pipa amb aquest tiberi i l’ambient distès, animat i divertit. Fa bo. I tot ben regat amb bon vi. Una jornada perfecta i diferent.
 

 
Mònica Torres i Franscesc Andreu
 
Mancomunitat BTT de l’Anoia.


 
          


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal