Puigcerver - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Puigcerver

Páginas ocultas

La Mancomunitat de BTT de l’Anoia de pujada a Puigcerver (Baix Camp)

El passat dissabte 18 de febrer, una bona colla d’amants de la btt ens  apleguem al punt de sortida de l’entitat, per marxar en direcció a Vinyols i els Arcs. Allà  farem una fantàstica sortida que ens han preparat per a l’ocasió els nostres amics de la colla ciclista de Reus. Arribem a Vinyols pels voltants de dos quarts de nou del matí on ja ens hi esperen amb pàrking reservat. Les encaixades de mans i petons no es fan esperar, mentre muntem les bicicletes. Qui més qui menys fa un petit mos, ja que no esmorzarem fins arribar a l’Ermita de Puigcerver.
Estem a sis graus i un xic emboirat, tot i que sembla que farà on sol radiant. Això comporta la incertesa de portar més o menys abric. Comencem a pedalar, abans però ens dirigim a l’església barroca del segle XVIII de Santa Caterina per fer-nos una foto de grup. Ara sí, agafem una pista una mica pedregosa en direcció a Montbrió del Camp. De mica en mica la pista agafa una mica de pendent, però ah!, quan arribem a Riudecols el camí s’enfila de valent. Comencem a pujar el Puigcerver (que vol dir Puig : Muntanya i cerver: severa) així que no s’hi val a queixar-se i cal pedalar sense perdre el ritme durant 7 Km en fort pendent.
Finalment arribem a la carena a quasi a 800 metres d’altitud, una mica suats; això sí, el paisatge és meravellós i paga la pena l’esforç. Anem a esmorzar al menjador de l’Ermita, hi ha més gent, ja que és un indret de peregrinatge entre els pobles veïns. Una vegada recuperades les forces, fem una curta visita a l’església i una foto de grup. Continuem ruta per un sender que mena a la pista que permet accedir als molins eòlics del mític Coll de la Teixeta. A continuació deixem el Coll i enfilem cap Duesaigües per un camí de vertiginosa baixada.
De Duesaigües anem cap a Riudecanyes tot resseguint el pantà de l’anomenada vila. Passat ja Montbrió arribem tot el grup de quaranta-dos ciclistes participants al punt de sortida de Vinyols, on donem per acabada la sortida. Ens  espera un dinar de germanor on convida a reviure i comentar l’experiència del dia. Els agraïments i brindis i la bona harmonia entre entitats es fa palesa i es convida al club organitzador a fer una pedalada per la nostra comarca.
La propera sortida de la Mancomunitat és al Lluçanès, de nivell mig. Reunió prèvia per inscripcions i reserves el proper 6 de març a les 8 del vespre a la sala de reunions del Poliesportiu Les Comes.
Per a més informació relacionada amb l’entitat, podeu visitar la pàgina web www.mancomunitatbtt.net

Josep Díaz/ Mancomunitat.btt
Agrupació Esportiva BTT Anoia  

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal