Setembre-2019 - Manco

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Setembre-2019

Páginas ocultas
La Mancomunitat BTT pedaleja a l’embassament Santa Anna (28 set 2019)

És dissabte, a les 9 del matí una vintena llarga de beteters ens apleguem als afores d’Ivars de Noguera. Fa bo i l’aire fa olor de granges. Ben aviat tenim les bicis agençades i enfilem per pistes vers el nord, on comença el Prepirineu. De seguida el terreny esdevé força muntanyós i boscós; passem prop la resclosa de l’embassament de Santa Anna. El camí és força ciclable amb moltes sifonades. Al cap d’una hora ens aturem en un picnic amb taules i cadires en una platja al costat de l’aigua. Esmorzem l’entrepà que duem. Apareix un termo amb cafè; sortosament hi ha personal que pensa en tot. Fem una foto de grup i altra vegada a pedalar. Tenim  l’aigua a la nostra esquerra. El camí va circunvalant el gran embassament. A la cua d’aquest passem dessota la imposant resclosa d’un altre gran pantà, el de Canelles.
Seguim sempre un camí sovint pedregós, sinúos amb algunes fortes pujades i una continua forest de pi enmig de valls i muntanyam cada vegada més alt. Terreny salvatge, solitari i aspre. Veiem al camí uns caçadors contents amb dos cabirols i un senglar morts. Fa caloreta. Albirem sobtament el poble d’Estopanyà encimbellat dalt d’un turó. Una bona pujada fins el restaurant que hi ha i on hi dinem bé. Després d’uns quants brindis al guia i organitzadors engeguem ben tipets altra vegada vers el sud. Tornem per l’altre costat de l’embassament, l’oest, vers Ivars de Noguera on hi arribem un parell d’hors més tard.
Ha estat una bella excursió per La Llitera, amb 78 km i 1600 m de pendent positiu. Una ignota contrada que pocs de nosaltres coneixien i on el personal s’ho ha passat força bé.  Al vespre tots som altra vegada a Igualada.
La propera excursió és dissabte 19 d’octubre, a La Garrotxa, Vall de Sant Daniel, de nivell mig-baix, tot el dia. Els interessats poden comunicar-ho a la reunió del dimarts 15 d’octubre a les 20 h, al bar Entrepà i Pa, davant l’Escola Garcia Fossas.
                
Francesc Andreu i Mateu
Mancomunitat BTT de l’Anoia

                        
 
          


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal